Informatie

Inschrijving

Het inschrijfpakket bestaat uit een startnummer, tijdregistratie, goedingerichte verzorgingsposten, een hele mooie route door prachtig Breda en aan de finish een dik verdiende medaille met een gratis consumptie. De kosten voor deelname aan de Marathon en DUO marathon zijn € 50,-
Schrijf je voor 15 april in dan staat je naam op het startnummer. Deelname vanaf 18 jaar en ouder.

Route

Start, finish en wisselpunt voor de DUO marathon zijn bij atletiekvereniging SPRINT in Breda. De route bedraagt exact 42,2 km en gaat geheel door Breda, zowel door de binnenstad als door mooie delen groen. Het gehele parcours is verhard. Voor de definitieve route zijn we in overleg met gemeente Breda. Uiteraard gaan we de route tijdig communiceren via deze website.

Tijdsplanning

Op zondag 19 mei 2024 is de planning als volgt:
• 07:30 – 8:30   Uitgifte startnummers
• 09;00              Start
• 13:00              Prijsuitreiking
De tijdslimiet voor de marathon en DUO marathon is 5,5 uur.

Tijdwaarneming

Je individuele tijd zal worden geregistreerd middels een chip van hardloopuitslagen.nl. Er wordt een tussentijd geregistreerd op het halve marathonpunt, zodat ook de duo-lopers een individuele tijd zullen krijgen.

Verzorgingsposten

Op de route staat op ongeveer iedere 5 KM een verzorgingspost. We bieden verzorgingsposten met water en Maurten Gel 100. Op een aantal verzorgingsposten bieden we ook cola en fruit. Op alle posten is EHBO aanwezig.

Veiligheid

De route gaat over openbare wegen en fietspaden die niet verkeersvrij zijn. Op cruciale punten staan verkeersregelaars die je de juiste kant op wijzen en verkeer tegenhouden. Volg altijd de instructies op van de verkeersregelaar. Je blijft verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Meefietsen is niet toegestaan.

Startnummer

Je startnummer wordt niet toegestuurd.

Je kan dit ophalen op een van de volgende locaties op de genoemde momenten:
Donderdag 16 mei van 10 tot 20 uur, Run2Day Breda, Nieuwstraat 33 Breda
Vrijdag 17 mei van 10 tot 18 uur, Run2Day Breda, Nieuwstraat 33 Breda
Zaterdag 18 mei van 09.30 tot 17 uur, Run2Day Breda, Nieuwstraat 33 Breda
Zondag 19 mei van 07.00 tot 08.30 uur, op het startterrein bij SPRINT BREDA

Start/Finish locatie

Atletiekvereniging SPRINT, Dr. Schaepmanlaan 4, Breda. Kleedruimte, kluisje (€1,-) en douches aanwezig.
Er is voldoende parkeergelegenheid bij SPRINT.

Prijzen

Er worden prijzen beschikbaar gesteld voor de eerste drie finishers. Er zijn 3 categorieën voor prijzen: Marathon Heren, Marathon Dames en DUO Marathon. Prijsuitreiking is zondag om 13:00 uur op het podium bij de finish.

Bereikbaarheid & Parkeren

De accommodatie van SPRINT is helaas niet gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf NS-station Breda is SPRINT ieder uur bereikbaar met buslijn 6 (richting Meersseldreef). Uitstappen bij de halte Verdilaan. Vandaar is het nog bijna 20 minuten lopen naar SPRINT. De totale reistijd vanaf het station bedraagt ca. 30 minuten.

Je kunt op NS-station Breda ook een OV-fiets nemen.

Parkeren kan op het parkeerterrein aan de zijde van de Dr. Schaepmanlaan of op het parkeerterrein aan de zijde van de Burgemeester de Manlaan, dat SPRINT deelt met hockeyvereniging BH&BC.

Parkeren langs de straat is niet toegestaan.

Deelnemers uit Breda kom zoveel mogelijk op de fiets, is meteen een goed herstel na de marathon! :-)

Hardloopshirt

Bij inschrijving kan je een functioneel Marathon Breda hardloopshirt bestellen. Je haalt jouw bestelde shirt op samen met je startnummer op boven genoemde locaties en tijden. Ruilen van opgegeven maat is niet mogelijk. Het Marathon Breda shirt kost € 19,50.

Shirt Marathon Breda

Foto's

Er worden professionele foto’s gemaakt die je kosteloos via onze website kunt downloaden. Bij inschrijving heb je reeds toestemming gegeven dat er foto’s gemaakt en gebruikt worden.

Betalen en Kluisjes

Betaling is uitsluitend met PIN bij atletiekvereniging SPRINT. Zorg dat je een €1,- munt bij je hebt voor gebruik van een kluisje.

Voorwaarden voor deelname en Wedstrijdreglement

Bij deelname aan de Marathon Breda zijn algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement van toepassing. Bij inschrijving ga je akkoord met deze voorwaarden en dit reglement. Vragen? Laat het ons weten op: breda@run2day.nl

Vragen of partner worden?

Wellicht wil je ons ondersteunen als partner of wil je muziek maken op zondag 19 mei. Laat het ons weten op: breda@run2day.nl