zondag 19 mei 2024 MARATHON BREDA
Loop 42,195 kilometer door de historie van Breda

We zijn volledig uitverkocht!


We zijn  volledig uitverkocht op de hele marathon EN de DUO marathon! Er komen ook geen extra startnummers beschikbaar en dus ook geen wachtlijst.

Wil je toch betrokken zijn bij dit gave evenement? Meld je dan aan als vrijwilliger via deze website! Zijn we je heel dankbaar voor!

Dikke marathon Breda voorpret!


Op zondag 19 mei zal marathon Breda plaatsvinden. Bij dit unieke en eenmalige event zullen 1000  marathoners aan de start staan. Daarnaast zijn er ook nog 300 Duo’s die samen deze bijzonder afstand van 42,195 Km af gaan leggen. Deze duo’s zullen elkaar aflossen tussen lus 1 & 2 op de atletiekbaan bij SPRINT.  

De marathonlopers hebben ook een doorkomst op de atletiekbaan om vervolgens aan lus 2 te beginnen. Met veel deelnemers uit Breda en omstreken zijn er zeker ook veel enthousiaste toeschouwers te verwachten.  

Verken hier alvast het prachtige parcours in deze unieke animatie aangeboden door Royal Roots.

De route van marathon Breda is bekend!Omdat Breda - behalve dat het een hele mooie stad is - ook bekend staat om haar vele groen rondom de stad, hebben we het parcours verdeeld in twee lussen van 21,1 km. In de eerste lus loop je door de stad inclusief het stadshart, door het Valkenbergpark, over het Kasteelplein, een rondje om de Grote Kerk en langs de Haven. In de tweede lus loop je door het schitterende buitengebied van Breda, met onder meer over landgoed Bouvigne en Anneville.

Doe jij mee met de DUO Marathon? Spreek dan samen af wie welke ronde loopt. Op de baan bij Sprint (waar start en finish zijn) vindt de wissel plaats. De deelnemers die de hele marathon lopen, komen uiteraard ook even over de baan bij Sprint. Wel zo leuk voor de supporters die daar blijven wachten!

Het parcours is nagenoeg verhard. Slechts een heel klein stukje onverhard wat goed beloopbaar is. Bij koetshuis Anneville ligt een kasseienstrook, maar daar kun je ook langs lopen.

We streven ernaar het parcours zo veilig mogelijk te houden. Gedurende het evenement zullen er ook andere weggebruikers aanwezig zijn. Voor u als deelnemer geldt dat u een verkeersdeelnemer bent en dat u zelf ook op het overige verkeer moet letten. Houd op het parcours rekening met eventuele obstakels. De organisatie heeft geprobeerd deze zoveel mogelijk te markeren.

Het is een route geworden door de geschiedenis van Breda, langs prachtige plekken en kenmerkende gebouwen, die je zeker wat positieve afleiding geven tijdens jouw prestatie op zondag 19 mei!


Wil je verder inzoomen op de route, met kilometermarkeringen en looprichting, klik dan op onderstaande knoppen.

Hoofdsponsors

drankpost partners

sponsors